Si ndryshon ndriçimi LED nga burimet e tjera të dritës, të tilla si fluoreshente inkandeshente dhe kompakte (CFL)?

Ndriçimi LED ndryshon nga inkandeshenti dhe fluoreshenti në disa mënyra.Kur projektohet mirë, ndriçimi LED është më efikas, i gjithanshëm dhe zgjat më shumë.
LED-et janë burime drite "drejtuese", që do të thotë se ato lëshojnë dritë në një drejtim specifik, ndryshe nga inkandeshente dhe CFL, të cilat lëshojnë dritë dhe nxehtësi në të gjitha drejtimet.Kjo do të thotë që LED-et janë në gjendje të përdorin dritën dhe energjinë në mënyrë më efikase në një mori aplikimesh.Megjithatë, do të thotë gjithashtu se nevojitet një inxhinieri e sofistikuar për të prodhuar një llambë LED që ndriçon dritën në çdo drejtim.
Ngjyrat e zakonshme LED përfshijnë qelibar, të kuqe, jeshile dhe blu.Për të prodhuar dritë të bardhë, LED me ngjyra të ndryshme kombinohen ose mbulohen me një material fosfori që konverton ngjyrën e dritës në një dritë të njohur "të bardhë" që përdoret në shtëpi.Fosfori është një material i verdhë që mbulon disa LED.LED me ngjyra përdoren gjerësisht si drita sinjalizuese dhe drita treguese, si butoni i energjisë në një kompjuter.
Në një CFL, një rrymë elektrike rrjedh midis elektrodave në çdo skaj të një tubi që përmban gazra.Ky reagim prodhon dritë ultravjollcë (UV) dhe nxehtësi.Drita UV shndërrohet në dritë të dukshme kur godet një shtresë fosfori në pjesën e brendshme të llambës.
Llambat inkandeshente prodhojnë dritë duke përdorur energji elektrike për të ngrohur një filament metalik derisa të bëhet "i bardhë" i nxehtë ose thuhet se inkandeshon.Si rezultat, llambat inkandeshente lëshojnë 90% të energjisë së tyre si nxehtësi.


Koha e postimit: Prill-19-2021