E fa'afefea ona 'ese'ese moli o le LED nai lo isi fa'apogai moli, e pei o le moli ma le Compact Fluorescent (CFL)?

E ese le moli o le LED mai le moli ma le felanulanua'i i le tele o auala.Pe a lelei le fuafuaina, o moli LED e sili atu ona lelei, faʻaogaina, ma umi atu.
O LED o "faʻatonu" punaʻoa malamalama, o lona uiga latou te faʻaalia le malamalama i se itu faʻapitoa, e le pei o le moli ma le CFL, lea e faʻamalama ma vevela i itu uma.O lona uiga e mafai e LED ona faʻaogaina le malamalama ma le malosi sili atu ona lelei i le tele o talosaga.Ae ui i lea, o lona uiga foi e manaʻomia le faʻainisinia faʻapitoa e maua ai se matauila moli LED e susulu malamalama i itu uma.
O lanu LED masani e aofia ai le amber, mumu, lanumeamata, ma le lanumoana.Ina ia maua le moli paʻepaʻe, e tuʻufaʻatasia lanu eseese LED pe ufiufi i se mea phosphor e liua ai le lanu o le moli i se moli masani "paʻepaʻe" faʻaaogaina i fale.Phosphor o se mea samasama e ufiufi ai nisi o LED.O LED lanu e masani ona faʻaaogaina e fai ma moli faʻailoga ma moli faʻailoga, e pei o le ki o le eletise i luga o se komepiuta.
I totonu o se CFL, o se eletise eletise e tafe i le va o eletise i pito taʻitasi o se paipa o loʻo i ai kasa.O lenei tali e maua ai le malamalama ma le vevela o le ultraviolet (UV).O le moli UV e liua i le malamalama vaʻaia pe a taia se faʻaofuofu phosphor i totonu o le matauila.
O matauila faamumu e maua ai le malamalama e faaaoga ai le eletise e faamafanafana ai se filo u'amea seia oo ina "pa'epa'e" vevela pe fai mai e mumu.O le i'uga, e fa'asa'olotoina e matauila afi le 90% o lo latou malosi e pei o le vevela.


Taimi meli: Apr-19-2021