Hvordan er LED-belysning forskjellig fra andre lyskilder, for eksempel glødelamper og kompaktlysrør (CFL)?

LED-belysning skiller seg fra glødelamper og lysrør på flere måter.Når den er designet godt, er LED-belysning mer effektiv, allsidig og varer lenger.
LED er "retningsbestemte" lyskilder, noe som betyr at de sender ut lys i en bestemt retning, i motsetning til glødelamper og CFL, som sender ut lys og varme i alle retninger.Det betyr at LED er i stand til å bruke lys og energi mer effektivt i en rekke bruksområder.Det betyr imidlertid også at sofistikert ingeniørarbeid er nødvendig for å produsere en LED-lyspære som lyser i alle retninger.
Vanlige LED-farger inkluderer rav, rød, grønn og blå.For å produsere hvitt lys kombineres eller dekkes LED-er med forskjellige farger med et fosformateriale som konverterer fargen på lyset til et kjent "hvitt" lys som brukes i hjemmene.Fosfor er et gulaktig materiale som dekker noen lysdioder.Fargede lysdioder er mye brukt som signallys og indikatorlys, som strømknappen på en datamaskin.
I en CFL flyter en elektrisk strøm mellom elektrodene i hver ende av et rør som inneholder gasser.Denne reaksjonen produserer ultrafiolett (UV) lys og varme.UV-lyset omdannes til synlig lys når det treffer et fosforbelegg på innsiden av pæren.
Glødepærer produserer lys ved å bruke elektrisitet til å varme opp en metalltråd til den blir "hvit" varm eller sies å gløde.Som et resultat frigjør glødepærer 90 % av energien som varme.


Innleggstid: 19. april 2021