Fa'afefea ona faitau se fa'ailoga matauila ta'ita'i

Matau ta'ita'i

E fa'aogaina e le tekonolosi le 75-80% le itiiti ifo o le malosi nai lo matauila fa'amumū masani.Ae o le averesi o le olaga e tatau ona i ai i le va o le 30,000 ma le 50,000 itula.

foliga mama

O le eseesega i le lanu malamalama e faigofie ona vaʻaia. Malamalama samasama mafanafana, tutusa ma se moli moli, ei ai le vevela lanu e uiga i le 2700K. (K e puupuu mo Kelvin, faʻaaogaina mo le vevela, lea e fua ai le loloto o le malamalama.)

O le tele o matauila agavaa Energy Star o lo'o i le 2700K i le 3000K range.3500K i le 4100K bulbs e fa'auluina le malamalama pa'epa'e, a'o latou 5000K i le 6500K e fa'amalama lanu moana-pa'epa'e.

Le faʻaaogaina o le malosi

O le watts o le matauila e fa'ailoa mai ai le tele o le malosi e fa'aogaina e le matauila, ae o fa'ailoga o matauila e lelei le malosi e pei o LED o lo'o lisiina ai "watts tutusa." Watt tutusa e faasino i le numera o watts o le malamalama tutusa.

i totonu o se moli moli pe a faʻatusatusa i se faʻamalo. O le iʻuga, o se faʻataʻitaʻiga tutusa o le 60-watt LED e mafai ona faʻaaogaina naʻo le 10 watts o le malosi, sili atu le malosi nai lo le 60-watt bullb. E sefe ai le malosi ma tupe.

lumen

O le tele o le lumens, o le susulu o le matauila, ae o le toatele oi tatou o loʻo faʻalagolago pea i watts.

O se moli e 60-watt; O se matauila 1100-lumen na suia ai se matauila 75-watt; Ma o le 1,600-lumens e susulu e pei o se matauila 100-watt.

 

olaga

E le pei o isi matauila, e le masani ona mu le LED, ae na o le aluga o le taimi, e mou atu le moli seia oʻo ina faʻaitiitia i le 30% ma e manatu e aoga. E mafai ona tumau mo le tele o tausaga, lea e aoga i lou olaga.

E leai se Mercury

O matauila LED uma e leai se mercury. O matauila CFL o lo'o i ai le mercury. E ui e la'ititi numera ma pa'u tele, e tatau ona toe fa'aaogaina CFLs e taofia ai le fa'asa'olotoina o le mercury i totonu.

le si'osi'omaga pe a malepe matauila i le lapisi po'o le lapisi.

 

 


Taimi meli: Me-06-2021